Vitamin E – známý či neznámý?

Autoři

  • Jakub Fišnar Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha, Česká republika
  • Zuzana Réblová Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha, Česká republika

DOI:

https://doi.org/10.54779/chl20220287

Klíčová slova:

vitamin E, tokoferoly, tokotrienoly, tokomonoenoly, antioxidanty, biologická aktivita

Abstrakt

Vitamin E was described in 1922 and its basic mechanism of action was elucidated in 1931. However, some new compounds with vitamin E activity have been discovered, and some unknown mechanisms of action of this vitamin in vivo have been described in a research conducted in the last 20 years. Therefore, the present review provides a comprehensive, current view of vitamin E.

Stahování

Publikováno

15.05.2022

Jak citovat

Fišnar, J., & Réblová, Z. (2022). Vitamin E – známý či neznámý?. Chemické Listy, 116(5), 287–292. https://doi.org/10.54779/chl20220287

Číslo

Sekce

Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)